Eenmaal klaar met studeren, begint voor velen een periode van enkele tientallen jaren die in de volksmond ‘het echte leven’ wordt genoemd. Je gaat op zoek naar een vaste baan. Wanneer je een baan gevonden hebt, werk je in de meeste gevallen vijf dagen per week op dezelfde plek in hetzelfde vakgebied.

Het vinden van de juiste baan is niet makkelijk en gaat gepaard met enkele serieuze uitdagingen. Je wilt je natuurlijk 100% op je plek voelen en uitgedaagd worden wanneer je er behoefte aan hebt. Daarnaast moet de bedrijfscultuur passen bij je persoonlijkheid. Hoe vind je de werkgever en functie die bij jou past? En hoe krijg je het voor elkaar daar ook nog te worden aangenomen? Wij helpen jou je droombaan te bemachtigen. Ook als je nog niet weet wat je droombaan precies is.

Maak er werk van!

Het vinden van een baan is niet het grootste probleem voor werkzoekenden. Precies weten wat je wilt kost namelijk meer moeite. 90% van de masterstudenten is er nog niet helemaal uit wat ze met hun masterdiploma willen gaan doen. Het is zonde als je zoveel tijd en moeite steekt in het behalen van je diploma en vervolgens ergens terecht komt waar je je niet op je plek voelt. Zorg er daarom voor dat het allemaal niet voor niets is. Je wilt het liefst toch elke dag met plezier naar je werk gaan?

Het grote verkleedfeestje

Er zijn veel manieren om erachter te komen welke functie of bedrijf het beste bij jou past. Op het web zijn er honderden websites die jouw interesses koppelen aan reeks letters die in zo’n volgorde staan dat ze een functietitel vormen. De ene keer ben je een ‘Contentmanager’ en de volgende keer een ‘Corporate Finance Associate’. De derde site die je aanklikt raadt aan eens te kijken naar vacatures als ‘docent plantenteelt’. Het voelt een beetje als een verkleedfeestje; elke keer ben je iemand anders.

Om jezelf beter te leren kennen, zijn er maar drie vragen die je voor jezelf moet beantwoorden. Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Schrijf dit uit. Het is belangrijk dat jouw toekomstige functie aansluit bij de antwoorden op deze vragen. Alleen op deze manier ga je elke dag met een glimlach naar je werk en kom je met een voldaan gevoel thuis.

leave a Comment